Cogestió de TV3 i la CCMA: ESTAT DE LA QÜESTIÓ

 

IMG_1290

Al 2013 s’inicia un procés cap a un nou model empresarial per a TV3 i la CCMA basat en el model alemany de cogestió. Els treballadors de TV3 aproven una proposta en aquest sentit i mesos després representants de tots els grups parlamentaris acorden establir un “Diàleg sobre Cogestió per a TV3 i la CCMA”. Al desembre, després de mesos de treball amb suport d’especialistes en governança empresarial i en comunicació, i de les direccions de CCOO i d’UGT de Catalunya, s’acorden unes “Propostes per a la Llei de la CCMA”.    Tot i que els grups parlamentaris participen en el “Diàleg”  “a títol no oficial”, habitualment ho fan els mateixos diputats de la comissió de control de la CCMA.

IMG_1175Al 2014 el procés entra en una etapa parlamentaria, en la que encara hi som: la de que el Parlament aprovi una llei de la CCMA que inclogui la cogestió de l’empresa.  Durant la tramitació d’unes modificacions parcials de diverses llei de l’audiovisual, entre elles la de la CCMA, els grups poden incorporar les propostes de cogestió però no ho fan, amb l’excepció d’ICV que ho fa amb alguna rebaixa: alguns grups no ho han tingut en compte, altres parlen de seguir treballant el tema, altres esperen “conjuntures més favorables”.

En el debat seriós i amb suport d’especialistes, el model de cogestió per a TV3 i la CCMA s’evidencia com el més adeqüat. Cal que els diputats actuïn en conseqüència i que especialistes, entitats socials i professionals acompanyin als diputats en aquest procés.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s