Entrevista

Entrevista a Ricard Fernández

Ricard Fernández, director general de Suara Cooperativa, la cooperativa de treball més gran que hi ha a Catalunya, amb 2.300 treballadors | Continua llegint  →

20130913-ricard-combo-600

Ricard Fernández durant la primera jornada de diàleg sobre cogestió per a TV3 i la CCMA amb els grups parlamentaris (13 de setembre de 2013)

Què aporta i en què consisteix el model cooperatiu i, des d’aquesta perspectiva, què et sembla aquesta iniciativa que s’està promovent des de la televisió pública catalana?

— Des del món cooperatiu veiem amb molt interès tota aquesta feina que treballadors de TV3 i, a partir d’avui, amb representants del Parlament de Catalunya, esteu fent per estudiar les formes d’implicació dels treballadors en la gestió d’una empresa pública tan important com és aquesta. Des del món cooperatiu creiem que podem aportar coses, no tant en la forma social de l’empresa —no és el mateix una empresa pública que una cooperativa— però, sens dubte, podem extreure coses de l’experiència en la participació; participació en la gestió, participació en la direcció, participació en la innovació i també participació en la revisió contínua de les formes de treballar, de gestió i de direcció que tenim a les empreses.

¿És cert que la participació dels treballadors en la gestió de les empreses cooperatives les fa empreses més eficients i competitives, més productives i innovadores o això és una exageració?

— La participació dels treballadors de qualsevol nivell en les cooperatives és un dels aspectes del nostre ADN, i comprovem històricament que és la millor inversió que pot fer una empresa. Participació tant en els afers diaris com en la definició de les grans estratègies. Estem en un moment de crisi en què s’està demostrant que l’economia social d’una banda, i això és innegable, es capaç de mantenir millor els llocs de treball i fins de crear nous llocs de treball. Però també, aquesta participació dels treballadors en la definició de l’estratègia és el que fa que aquestes empreses puguin avançar més i millor davant dels nous reptes de futur amb què ens enfrontem tots els sectors, el sector privat, el sector públic i el sector social.

…?

— Tant en moments de creixement com en moments de crisi com l’actual, totes les empreses, fins i tot aquelles que han treballat amb models d’èxit, com és el cas històricament de TV3, necessiten d’una banda adaptar-se als nous contextos, però d’altra banda també necessiten revisar allò que poden fer bé, allò que poden fer malament, allò pel qual segurament necessiten recursos, etcètera. Això poden ser definicions que vinguin des del pis de dalt, o poden ser definicions en les que hi hagi una participació dels treballadors, de tots els treballadors. Aquesta és la millor experiència que el món cooperatiu, tal i com se’ns ha demanat, podem aportar en aquesta feina que esteu endegant els treballadors de TV3 i el Parlament de Catalunya a través dels seus grups polítics.

entrevista-ricard-7

Més informació

Primera Jornada del Diàleg sobre Cogestió per a TV3 i la CCMA

 

Una resposta a Entrevista

  1. Retroenllaç: En la primera jornada del DIÀLEG SOBRE COGESTIÓ PER A TV3 I LA CCMA amb grups parlamentaris, els especialistes animen a engegar el procés de canvi | joestimotv3 (♥) | COGESTIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s