Nota biogràfica

Holm-Detlev Köhler

Holm-Detlev KöhlerTorgau, Alemanya, 1956. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1985) i en Pedagogia Comercial (Professor Mercantil) (1989) i Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia (1992) per la Universitat de Frankfurt del Main.

Ha desenvolupat una amplia activitat docent i investigadora a les universitats alemanyes de Frankfurt, Bochum, Darmstadt i Erlangen-Nuremberg i a les fundacions Hans Böckler (Dusseldorf) y Friedrich Ebert (Bonn) amb estades com a investigador visitant a les universitats de Barcelona i Oviedo.

Des de 1998 és professor de Sociologia de la Universitat d’Oviedo i professor associat del Centre de Cooperació i Desenvolupament Territorial (CeCODET) de la mateixa universitat. Forma part de les xarxes internacionals de recerca GERPISA (Groupe d’Étude et de Recherche Permanent sur l’Industrie et les salariés de l’Automobile), Eurexcter (Excellence Territoriale en Europe), European Works Councils Network i del International Institute for Selfmanagement.

Entre les seves publicacions en diferents idiomes destaquen el “Manual de la sociología del trabajo y de las relaciones laborales” (3ª ed. 2010), “El movimiento sindical en España” (Ed. Fundamentos, Madrid, 2ª ed. 2001), “Modelo neoliberal y sindicatos en América Latina” (Fundación Ebert, México 1993), “Asturias. El declive de una región industrial” (Ed. Trea, Gijón 1996), “Una mirada a la juventud de las comarcas mineras asturianas” (Consejo de la Juventud del Principado de Asturias, Oviedo 2006).

És Premi d’Investigació 2007 del Consell Econòmic i Social del Principat d’Astúries per la seva investigació “Buenas prácticas de vincular el empleo y la productividad. El caso del grupo ARCELOR”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s